jueves, 8 de mayo de 2014

Els contes


Importància dels contes

El conte és com un bagul ple de possibilitats de cara al desenvolupament del nen, és un dels millors regals que se li pot oferir a un nen. I una eina o font per sedimentar i enfortir els poders psíquics com són la imaginació, la fantasia i la sensibilitat, com alhora les seves emocions.

Els nens aprenen a ficar-se en aquest món màgic utilitzant com a vehicle als adults i així, se'ls ajudar a aconseguir un equilibri entre la realitat i el somni, molt important per fer front al món actual. Gràcies a la veu dels adults, els nens escolten i observen les imatges amb atenció. Depen dels adults si els hi transmet entusiasme i encant de cada anècdota i de demostrar-los les històries sorprenents i fantàstiques i unes altres de la nostra vida diària on s'aprenen formes d'actuar, de comunicar-se i de créixer.
Ocupa un lloc fonamental en la vida d'un infant i té una gran importància en el futur desenvolupament del nen perquè:


Ajuda el nen a descarregar moments d'ansietat i agressivitat, a eliminar pors i tensions. 
Nodreix i enriqueix la fantasia, ampliant el món de l'experiència. 
Afavoreix el procés de maduració integral de la personalitat del nen. 
Posar en contacte els infants amb el món de la realitat. 
Fomentar l'inici de codis morals: el bé i el mal, respecte, generositat...etc 
Afavoreix moments de diàlegs i trobada afectiva amb la persona adulta i l'infant.

En l'Educació Infantil diem que és important el conte, ja que podem treballar diferents elements alhora com; Els elements lingüístics (així el nen s'aproxima al coneixement de la paraula), els simbòlics i imaginatius (així desenvolupa la imaginació), els ambientals (on poden aproximar-se i conèixer diferents històries) els expressius (on comprenen la interpretació) i els psicològics (on poden afrontar i resoldre conflictes, etc...) i els conductuals i socials (contribueixen a aprendre hàbits de conducta).


Autors importants

Paul Gustave Doré

Boris Cyrulnik

No hay comentarios:

Publicar un comentario